Tarttuvatko syylät?

Syylät ja jalkasyylät – pienet, karheat kohoumat ihossa - ovat hyvin yleisiä, erityisesti lapsilla. Mutta tarttuvatko syylät? Lyhyesti vastattuna: Kyllä. Syylät voivat tarttua sekä suorasta että epäsuorasta kosketuksesta. Virustulehduksen lähdettä on tavallisesti hyvin vaikea paikantaa, koska syyliä aiheuttavaa virusta on kaikkialla ja viruksen itämisaika voi olla kahdesta kuuteen kuukauteen, ennen kuin huomaat oireita syylätartunnasta.

Kaksi yleisintä tapaa saada syylätartunta:

  • Suora kontakti: Syylät voivat tarttua henkilöstä toiseen ihokontaktin kautta, esimerkiksi kättelystä. On myös yleistä, että syylät leviävät omassa kehossa kehonosasta toiseen. Näin voi tapahtua, jos ensin kosketat syylääsi ja sen jälkeen kosketat aluetta iholla, jossa mahdollisesti on haava tai naarmu, jonka kautta virus pääsee tunkeutumaan ihoon.
  • Epäsuora kontakti. Mikä tahansa esine, joka on ollut kosketuksissa syylän kanssa voi olla potentiaalinen viruksen levittäjä. Henkilökohtaisten tavaroiden, kuten pyyhkeiden ja kenkien lainaaminen, avojaloin kävely yleisissä tiloissa, kuten uimahalleissa ja pukuhuoneissa, voivat aiheuttaa syylien leviämistä.

Käyttöohjevideo

Opi lisää syylien poistosta ja katso SyylEnd-liuoksen käyttöohjevideo.


Mistä SyylEndiä voi ostaa?

SyylEnd-tuotteita myyvät apteekit kautta maan.