Syylien poisto laserilla

Jos syylät eivät ole hävinneet kotihoitotuotteilla, lääkärisi saattaa suositella sinulle syylien poistoa laserilla. Tätä menetelmää käytetään useimmin jalkapohjan syyliin. 

Laserhoidossa laservalo polttaa ja tuhoaa syyläkudosta. Se on melko yleinen ja nopea hoitomenetelmä, mutta toisin kuin muita menetelmiä, sitä ei voi käyttää kotona. Vaikka laserhoitoa käytetään monesti vaikeimpiin syyliin ja syyläalueisiin, laserhoito ei takaa syylien täydellistä häviämistä. Toipumisaika hoidon jälkeen on pitkä ja hoidettu alue on kipeä useita päiviä hoidon jälkeen. Toisinaan tarvitaan useita hoitokertoja. Laserhoito saattaa olla myös hintavaa verrattuna muihin vaihtoehtoihin. 

Erilaiset laserhoidot

Laserhoitoja on useita erilaisia. C02-lasereita on käytetty monia vuosia, ne voivat olla tehokkaita, mutta hoitojen jälkeen on koettu pitkittynyttä kipua, paraneminen on ollut hidasta ja hoidettu kohta on arpeutunut. Uudempi lasertekniikka on PDL eli pulsed dye laser, siinä katkaistaan syylän verisuonet niin, että syylä ei saa ravintoa, poltetaan vahingoittunut syyläkudos laserilla ja simuloidaan immuunipuolustuksen reaktioita. Kolmas vaihtoehto on PDT eli photodynamic therapy, siinä syylän päälle levitetään valoon reagoivaa voidetta ennen syylän käsittelyä tietyn aallonpituuden laservalolla. 

Kenelle laserhoito sopii?

Suurin osa syylistä ja jalkapohjan syylistä on hoidettavissa apteekissa ilman reseptiä myytävillä kotihoitotuotteilla. Joissain tapauksissa lääkäri saattaa kuitenkin suositella syylien poistoa laserilla:

  • Jos sinulla on ollut syyliä usean vuoden ajan.
  • Jos olet yrittänyt useita eri menetelmiä syylien poistoon ilman tuloksia.
  • Jos syylät ovat hyvin kivuliaita.
  • Jos syylät ovat isoja ja levinneet suurelle alueelle.

Koska syylien poisto laserilla aiheuttaa kipua, se ei sovellu lasten syylien poistoon

Syylänpoisto muurahaishapolla

Muurahaishappo poistaa tutkitusti yli 90 % syylistä. Miten se toimii ja kenelle hoito sopii?


Mitä vaihtoehtoja laserhoidolla on?

Syylien poisto laserilla on yleensä viimeinen vaihtoehto, kun muut vaihtoehdot on jo kokeiltu. Suurin osa syylistä on hoidettavissa kotona muurahaishappovalmisteella, joiden on osoitettu hävittävän 9/10 syylästä. Muurahaishappo soveltuu koko perheen syylien poistoon. Jos käyttämäsi itsehoitotuotteet eivät ole tehokkaita, muita kliinisiä hoitovaihtoehtoja ovat syylien polttaminen, jäädyttäminen (kryoterapia) sekä poisto kirurgisesti (kaavinta).

1 2001 Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts.
Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

LIUOS

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Kertahoito

Jäätävän hieno uutuus syylänpoistoon. SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.