Miltä varsiluomet näyttävät?

Varsiluomien koko ja ulkonäkö vaihtelevat, jopa samalla henkilöllä voi olla erinäköisiä varsiluomia. Miltä sinun varsiluomesi näyttää?

Varsiluomien koko ja ulkonäkö vaihtelevat. Ne voivat sijaita missä vain keholla, mutta yleisimmin kasvoissa, silmien ympärillä ja luomissa, kaulassa, kainaloissa, rintojen alla ja rinnassa.1-3 Kooltaan ne voivat olla pieniä, keskikokoisia tai suuria ja esiintyvät yksittäin tai ryhmissä. Varsiluomet ovat yleensä ihonvärisiä, mutta voivat olla myös pigmentoituneita.

Pieni, yksittäinen varsiluomiTässä on pieni yksittäinen varsiluomi (noin 2 millimetriä halkaisijaltaan). Se näyttää pieneltä palalta ylimääräistä ihoa. Se on pehmeä, ihonvärinen ja kiinni alla olevassa ihossa ohuella varrella. Tämä varsiluomi sijaitsee kainalon alueella, missä iho poimuttuu ja hankautuu luonnostaan. Ihon hankautumista ihoa vasten pidetään syynä varsiluomien syntyyn.4,5 Tälläiset pienet, yksittäiset varsiluomet voidaan poistaa käyttämällä SyylEnd Skin tags-jäädytyshoitoa.

Keskikokoinen, yksittäinen varsiluomiTässä on keskikokoinen yksittäinen varsiluomi (noin 5 millimetriä halkaisijaltaan). Se on pussimainen ”nystyrä” ja kiinni allaolevassa ihossa ohuella varrella. Se on pehmeä, ihonvärinen ja liikuteltavissa.

Mikä on varsiluomi

Mikä aiheuttaa varsiluomia ja miten niistä pääse eroon?

SyylEnd Skin tags

Tehokas jäädytyshoito pienien varsiluomien poistoon. Ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu varsiluomien hoitomentelmä, jota on helppo käyttää.

Useita varsiluomia lähekkäinVarsiluomet esiintyvät usein ryhmissä. Ryhmissä olevat varsiluometkin voidaan poistaa itsehoidossa mikäli ne sijaitsevat niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarsien alapinnoilla. Ja  mikäli ne ovat pieniä (halkaisijaltaan 2-5 mm), ihonvärisiä, helposti liikuteltavia ja kivuttomia. Jos sinulla on useita toisiaan lähellä olevia (< 3 cm) varsiluomia, ne kaikki pitää hoitaa erikseen. Odota 14 päivää ennen uuden varsiluomen hoitamista. Jos jäädytät useita lähekkäin olevia varsiluomia samanaikaisesti, iho voi vaurioitua.

Ihonvärinen tai pigmentoitunut varsiluomi
Varsiluomet ovat usein ihonvärisiä. Ne voivat olla myös värillisiä eli pigmentoituneita. Varsiluomi voi muuttua värilliseksi esimerkiksi, jos se kasvaessaan kiertyy niin, että verenkierto estyy. Ota yhteyttä lääkäriin, jos olet epävarma siitä, että onko kyseessä varsiluomi.

Varsiluomi kasvoissaKuvassa on keskikokoinen varsiluomi kasvoissa. Kasvojen varsiluomia ei suositella poistettavaksi itse, vaikka ne olisivat pienikokoisia. Lääkärisi voi poistaa kasvojen varsiluomet nopeasti ja turvallisesti.

Varsiluomi silmäluomessaVarsiluomia esiintyy usein silmien läheisyydessä1–3 ja silmäluomissa. Ne voivat olla kosmeettisesti häiritseviä tai vaivata silmää räpäyttäessä. Ne voivat myös sijannistaan riippuen aiheuttaa häiriötä näkökentässä. Silmien läheisyydessä sijaitsevia varsiluomia ei saa poistaa itse. Lääkärisi voi poistaa ne nopeasti ja turvallisesti.

Varsiluomi kaulassaVarsiluomia esiintyy usein kaulassa: kohdissa, joissa iho poimuuntuu tai rypistyy. Ihon hankautumista ihoa vasten pidetään syynä varsiluomien syntyyn.4,5

Myös korujen tai tiukkojen kaulusten aiheuttama hankaus voi aiheuttaa varsiluomia.1–4 Kaulassa sijaitsevat alle 5 mm halkaisijaltaan olevat varsiluomet voidaan poistaa itsehoidossa, mikäli ne ovat ihonvärisiä, helposti liikuteltavia ja kivuttomia.

Varsiluomi kainalossaVarsiluomia esiintyy kainaloissa. Niiden ajatellaan johtuvat ihon hankautumisesta alueella.3,4 Ne voivat ärtyä ihokarvojen ajelusta tai deodorantin käytöstä. Kainaloissa sijaitsevat alle 5 mm halkaisijaltaan olevat varsiluomet voidaan poistaa itsehoidossa, mikäli ne ovat ihonvärisiä, helposti liikuteltavia ja kivuttomia.

Varsiluomi rintojen alla

Varsiluomia esiintyy yleisesti rintojen alla. Ajatellaan, että rintaliivien aiheuttama hankaus ja myös ihon hankautuminen ihoa vasten aiheuttavat varsiluomia. Rintojen alueella sijaitsevia varsiluomia ei suositella poistettavaksi itse, vaan kaikki rintoihin ilmestyvät ihomuutokset kannattaa tutkituttaa lääkärillä.

Lähteet

  1. Lipoff, J.B., Chatterjee, K. Acrochordon. In: StatPearls Publishing; 2017.
  2. Panday, A., Sonthalia, S. Skin tags. In: StatPearls Publishing; 2019. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547724/.
  3. Banik R, Lubach D. Skin tags: localization and frequencies according to sex and age. Dermatologica. 1987;174(4):180-183. doi:10.1159/000249169
  4. Allegue F, Fachal C, Pérez-Pérez L. Friction induced skin tags. Dermatol Online J. 2008;14(3):18.
  5. El Safoury OS, Fawzy MM, Hay RMA, Hassan AS, El Maadawi ZM, Rashed LA. The possible role of trauma in skin tags through the release of mast cell mediators. Indian J Dermatol. 2011;56(6):641-646. doi:10.4103/0019-5154.91819
LIUOS

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.