Syylänpoisto

Useimmat syylät ja jalkasyylät voidaan poistaa kotona käyttämällä itsehoitotuotteita, joita voi ostaa lähimmästä apteekista.

Syylät ovat tarttuvia ja voivat levitä kehonosasta toiseen, sekä muihin perheenjäseniin ja kanssaihmisiin. Tästä syystä on tärkeää hoitaa syyliä heti niiden ilmestyttyä. Uudet syylät ovat myös helpommin poistettavissa, kuin vanhat ja pinttyneet syylät.

Miten poistaa syylät kotona?

  • Muurahaishappo on suhteellisen uusi hoitokeino syyliin. Muurahaishapolla on syylää kuivattava vaikutus ja liuosta levitetään syylälle kerran viikossa. Liuosta on helppo käyttää ja sitä voi levittää syyliin käsissä, jaloissa ja kehossa. Liuos imeytyy suoraan syylään, eikä jätä jälkiä ihoon. Tutkittaessa muurahaishapon tehoa syyliin, yhdeksän kymmenestä kertoi syylien hävinneen 12 viikon hoitoajan jälkeen. Keskimääräisesti hoitokertoja kertyi ainoastaan 4-5. (1
  • Kylmähoito eli syylän jäädyttäminen voidaan suorittaa kotona käyttämällä dimetyylieetteri- ja propaanipitoista jäähdytettä (DMEP).
  • Salisyylihappoa levitetään päivittäin uloimman syyläkudoskerroksen kuorimiseen. Onnistuneen hoidon myötä syylän tulisi kadota kolmessa kuukaudessa.
  • Trikloorietikkahappo (TCA) on syövyttävä happopohjainen liuos, joka salisyylihapon tavoin kuorii syylän uloimman syyläkudoskerroksen.
Laakari suosittelee syylendia

Miten syylät poistetaan klinikalla?

Lääkärisi voi suositella syylän poistamista klinikalla, jos sinulla on ollut syylä monia vuosia, jos sinulla on kipuja tai jos olet jo useamman kerran yrittänyt poistaa syylää itsehoitotuotteilla kotona, siinä onnistumatta.

  • Syylien polttaminen tapahtuu tavallisesti sähkökirurgisesti tai laserilla. Sähkökirurgiassa syyläkudos poltetaan korkeataajuisella sähkövirralla. Laserhoidossa syylän keskustaan kohdistetaan intensiivinen valosäde syyläkudoksen polttamiseksi.
  • Kylmähoito tehdään levittämällä nestemäistä typpeä syylään, jolloin syylä jäätyy noin - 190 °C:seen. Yleinen suositus on, että hoito toistetaan muutaman viikon päästä ensimmäisestä hoitokerrasta.
  • Kirurginen toimenpide/kaavinta tarkoittaa syylän kaavintaa tai leikkausta ihosta skalpellilla tai vastaavalla. Toisinaan syylän poistoon tarvitaan kaksi kirurgista toimenpidettä.

Miten syylät tarttuvat?

Miten syylät oikein tarttuvat ja miten syylätartunnan voi välttää?

Syylänpoisto muurahaishapolla

Muurahaishappo poistaa tutkitusti yli 90 % syylistä. Miten se toimii ja kenelle hoito sopii?

LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.