Salisyylihappo syylien poistoon

Salisyylihappo on syövyttävä happo, joka on yksi yleisimmistä syylänpoistomenetelmistä. Salisyylihappovalmisteita myydään ilman reseptiä eri muodoissa, mm. nesteenä, geelinä ja laastarina.

Salisyylihappo pehmittää syylää ja aiheuttaa HPV-viruksen tartuttaman ihon kuoriutumisen pois. Vaikka salisyylihappovalmistetta käytetään päivittäin, on hoitomenetelmä verrattain hidas. Tuloksien näkyminen ylipäätään saattaa kestää useita viikkoja ja syylien häviaminen voi viedä kaksi tai kolme kuukautta. Salisyylihappo on yleisesti hyvin siedetty hoito, mutta se voi aiheuttaa haittavaikutuksina ihon punoitusta, kuivumista ja arkuutta hoidon aikana. 

Miten salisyylihappo toimii syyliin?

Kun salisyylihappoa käytetään syylien poistoon, suositellaan viilaamaan valkoinen, kuollut iho pois hohkakivellä tai viilalla ennen hoitoa. Näin hoito pääsee vaikuttamaan syvemmälle kudokseen. Syylää voi pehmentää liottamalla sitä 5-10 minuuttia lämpimässä vedessä, poista kuollut iho varovasti liotuksen jälkeen. Liotuksen ja viilauksen jälkeen levitä hoito tuotteen hoito-ohjeen mukaan ja peitä hoidettu syylä laastarilla. Tämä hoito toistetaan joka päivä, mielellään juuri ennen nukkumaan menoa, kunnes syylä on kokonaan kadonnut kolmen kuukauden kuluessa. Älä käytä samaa viilaa tai hohkakiveä muualle kuin syylään, koska syylävirus voi tarttua uuteen paikkaan. 

Kenelle salisyylihappo sopii?

HPV-virus tarttuu helposti ja siksi syylä kannattaa hoitaa mahdollisimman pian. Monet käyttävät salisyylihappoa ensimmäisenä menetelmänä syylien poistoon. Salisyylihappovalmisteet ovat suhteellisen edullisia ja niillä ei ole monia haittavaikutuksia. Silti salisyylihappo voi aiheuttaa ihoärsytystä ja vahinkoa hermoihin ja jänteisiin, eikä salisyylihappo sovellu henkilöille, joilla on diabetes, verisuonitauti tai muu terveydellinen tila, joka vaikuttaa verenkiertoon. Odottavien ja imettävien äitien kannattaa kysyä neuvoa lääkäriltä ennen syylien poistoa salisyylihapolla. 

Uudempi syylähoito kotikäyttöön on muurahaishappo, joka soveltuu koko perheen käyttöön, myös alle 4-vuotiaille, diabeetikoille sekä imettäville ja odottaville äideille.

SyylEnd Original

SyylEnd-liuos on tehokas ja riittoisa menetelmä syylien poistoon käsistä, jaloista, kyynärpäistä ja polvista.

Syylänpoisto muurahaishapolla

Muurahaishappo poistaa tutkitusti yli 90 % syylistä. Miten se toimii ja kenelle hoito sopii?

Kotihoitomenetelmät

Suurin osa syylistä voidaan poistaa kotikäyttöön tarkoitetuilla apteekissa myytävillä tuotteilla. Muurahaishappo poistaa tutkitusti yli 90 % syylistä noin 12 viikossa, keskimäärin hoitokertoja vaaditaan 4-5. SyylEnd-liuoksen ja SyylEnd PEN:in vaikuttava aine on muurahaishappo, se kuivattaa syylän sisältä ja aiheuttaa elimistön hylkimään syylän pois. Menetelmä on tehokas ja se soveltuu koko perheelle. Trikloorietikkahappo tai syylien jäädyttäminen kotona ovat muita syylänhoitomenetelmiä, joita myydään apteekissa ilman reseptiä. Uusi jäädytyshoito kotikäyttöön on SyylEnd FREEZE, joka on markkinoiden kylmin kotijäädytyshoito.

Syylänpoisto klinikalla

Jos itsehoitotuotteilla ei ole saatu haluttua tulosta ja syylä ei katoa, voit ottaa yhteyttä lääkäriin ja keskustella eri hoitovaihtoehdoista. Syylien polttaminen tai jäädyttäminen (kryoterapia) ovat yleisiä tapoja poistaa syyliä vastaanotolla. Syyliä voidaan poistaa myös laserilla tai kirurgisesti (kaavinta). Klinikalla tehdyt syylähoidot voivat tarjota nopeita hoitotuloksia, mutta niiden kustannukset ovat myös merkittävästi suuremmat kuin itsehoitotuotteissa. Lisäksi klinikalla tehdyt käsittelyt voivat olla kivuliaampia ja jättää arpia iholle. 

1 2001 Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts.
Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.