Trikloorietikkahappo syylien poistoon

Trikloorietikkahappoa (TCA) sisältävä syylähoito perustuu hapon kuorivaan vaikutukseen. TCA:ta käytetään vaikuttavana aineena yleensä geelimäisissä syylätuotteissa. 

Trikloorietikkahappovalmisteita myydään apteekeissa kotikäyttöön ilman reseptiä. Kuten salisyylihappo, trikloorietikkahappo on syövyttävä ja se kuorii pois syylän ylimpiä kerroksia. TCA on kuitenkin vahvemmin syövyttävä kuin salisyylihappo, joten sen käyttö vaatii hyvin huolellista levittämistä ja annostelua. 

Miten TCA-valmisteita käytetään?

TCA-valmistetta levitetään syylän päälle kahdesti päivässä neljän päivän ajan. Sen jälkeen hoidossa pidetään neljän päivän tauko. Hoitojaksoja jatketaan niin kauan, kunnes syylä on hävinnyt. Hoitojaksoja saa olla enintään neljä. TCA-valmisteen käyttö vaatii aikaa, koska levittämisen jälkeen valmisteen kuivuminen kestää 10-15 minuuttia.

Kenelle TCA-hoito sopii?

Trikloorietikkahappovalmistetta voi käyttää itsehoitoon kotona. Toisin kuin muurahaishappo, TCA ei sovellu alle 4-vuotiaille lapsille. Samoin diabeetikoiden, odottavien ja imettävien äitien kannattaa keskustella lääkärin kanssa ennen TCA-hoidon aloittamista. TCA-hoidon tehokkuus riippuu pitkälti liuoksen vahvuudesta. TCA-hoito ei usein anna parasta mahdollista hoitotulosta, koska se kuorii syylää vain pinnalta. Siksi syylien ilmestyminen uudelleen on tavallista. Muurahaishappo kuivattaa syylän juurineen, jolloin syylä häviää kokonaan.

Syylän oireet

Syylän oireet voivat vaihdella paljon. Mitkä ovat yleisimmät oireet?

Kotihoitomenetelmät

Yleensä syylien poisto onnistuu apteekissa ilman reseptiä myytävillä tuotteilla. Vaikuttavana aineena muurahaishappo poistaa todistetusti 9/10 syylästä 12 viikossa. SyylEnd-liuoksen ja SyylEnd PEN:in vaikuttava aine on muurahaishappo, se kuivattaa syylän sisältä ja aiheuttaa elimistön hylkimään syylän pois. SyylEnd on tehokas ja se soveltuu koko perheelle. Muitakin ilman reseptiä myytäviä syylätuotteita löytyy apteekeista, esim. salisyylihappoon perustuvat hoidot. Joskus kryoterapia eli syylien jäädytyshoito tehdään myös kotona. Uusi jäädytyshoito kotikäyttöön on SyylEnd FREEZE, joka on markkinoiden kylmin kotijäädytyshoito. Jos olet hoitanut syyliä kotona ilman tuloksia, lääkärin kanssa voi keskustella vastaanotolla tehtävistä syylähoidoista. 

Syylänpoisto klinikalla

Jos syylä ei häviä itsehoitotuotteilla tai syylät uusiutuvat, voit ottaa yhteyttä lääkäriin ja keskustella eri hoitovaihtoehdoista. Syylien polttaminen tai jäädyttäminen (kryoterapia) ovat yleisiä tapoja poistaa syyliä vastaanotolla. Syyliä voidaan poistaa myös laserilla tai kirurgisesti (kaavinta). Klinikalla tehdyt syylähoidot voivat tarjota nopeita hoitotuloksia, mutta niiden kustannukset ovat myös merkittävästi suuremmat kuin itsehoitotuotteissa. Lisäksi klinikalla tehdyt käsittelyt voivat olla kivuliaampia ja jättää arpia iholle. 

1 2001 Topical formic acid puncture technique for the treatment of common warts.
Ramesh M. Bhat, MD, DVD, DNB, Krishna Vidya, MD, and Ganesh Kamath, MBBS, DVD

LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.