Mikä aiheuttaa syyliä?

Syylät ovat hyvin tavallisia ja useimmat ihmiset saavat ainakin yhden syylän elämänsä aikana, yleensä käsiin tai jalkoihin.

Mutta mikä aiheuttaa syyliä? Syylät ovat pieniä kasvaimia ihossa, joiden syynä on on ihmisen papilloomavirus (HPV). HPV muodostaa kovaa proteiinia (keratiini) ihon pintakerrokseen aiheuttaen pieniä, epäsäännöllisen muotoisia, karhean tuntuisia kohoumia. On olemassa noin 100 HPV-tyyppiä, ja erilaiset viruskannat ovat vastuussa erityyppisistä syylistä.

Syyliä aiheuttavat virukset ovat yleensä harmittomia. Muutamia tavallisia syylätyyppejä ovat: Tavalliset syylät (common warts), jalkapohjan syylät, (plantar warts) ja litteät syylä (plane warts). Kaikki syylävirukseen kosketuksissa olleet eivät saa tulehdusta. Syyt tähän eivät ole täysin selvillä, mutta perinnölliset tekijät ja immuunijärjestelmä liittyvät asiaan. Perintötekijät ja heikentynyt immuunijärjestelmä voivat kasvattaa riskiä saada herkemmin syyliä.

Jooga tunti useita osallistujia

Mikä aiheuttaa syylien ja jalkapohjan syylien leviämistä?

HPV-virus pääsee tunkeutumaan kuivaan ja halkeilleeseen ihoon, virus pääsee ihoon myös haavan tai raapimisjäljen kautta. Tulehduksen tartuttua, syylät voivat levitä kehonosasta toiseen. Myös sormenpäät, sekä kynnenympärys voivat tulehtua kynsienpureskelusta. Syylät voivat myös tarttua kantajasta toiseen henkilöön suorasta kosketuksesta, esimerkiksi kättelemisestä. Suora ihokosketus on yleisin syy tulehduksen leviämiseen, mutta virus voi tarttua myös epäsuorasta kontaktista, kuten esineistä, joihin on tarttunut syylästä kuoriutunutta, tulehtunutta ihoa. Pyyhkeiden lainaaminen, sekä paljain jaloin kävely paikoissa, kuten pukuhuoneet ja yleisesti suihkutilat voivat aiheuttaa syylien ja jalkapohjan syylien leviämistä. Syylät voivat myös tarttua muihin perheenjäseneniin. Hoitamalla syyliä, voit välttää tartuttamasta syyliä muihin ihmisiin.

Syylän oireet

Syylän oireet voivat vaihdella paljon. Mitkä ovat yleisimmät oireet?

Mikä on syylä?

Syylät ovat pieniä kasvannaisia iholla, jotka aiheuttaa HPV-virus (human papilloma virus).

Syylien ja jalkapohjan syylien hoito

Syylien ehkäiseminen voi olla vaikeaa, koska syyliä aiheuttavaa virusta on kaikkialla. Tosin syylät ja jalkapohjan syylät ovat yleensä harmittomia, mutta jos on saanut tartunnan, on suositeltavaa poistaa syylät estääkseen viruksen leviämisen muihin kehonosiin tai muihin ihmisiin. Useimmat syylät voidaan hoitaa kotona ja syylien kotihoitoon on olemassa monia erilaisia itsehoitolääkkeitä, joita voi ostaa lähimmästä apteekista. Salisyylihappo, sekä syylien jäädyttäminen ovat perinteisesti olleet yleisimpiä kotihoitomenetelmiä, mutta tarjolla myös uudempia hoitovaihtoehtoja, kuten muurahaishappo ja syylien jäädyttäminen kotona. SyylEnd-liuos ja SyylEnd PEN kuivattavat syylän sisältäpäin. SyylEnd FREEZE jäädyttää syylän juurineen. Jos mikään itsehoitomenetelmistä ei ole avuksi, voi klinikkahoito olla yksi vaihtoehto.

LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.