Syyliä käsissä ja sormissa?

Kädet ja sormet ovat tavallisimpia paikkoja syylätartunnalle.

Vaikka syylät ovat yleensä harmittomia, ne näyttävät epämiellyttäviltä ja ne voivat nolottaa, etenkin lapsia ja nuoria. Syylät ovat erittäin yleisiä, joka kolmas lapsi ja joka kymmenes aikuinen saa syylätartunnan. Henkilöillä, joiden immuunipuolustus on heikentynyt, on suurempi riski saada syyliä kuin muilla. 

Miksi käsiin ja sormiin tulee syylätartunta?

Syylän aiheuttaa HPV-virus (human papilloma virus), joka tarttuu erityisen helposti esim. haavojen, naarmujen ja rikkinäisen ihon kautta. Virustartunnan voi saada suoraan toiselta henkilöltä tai pinnalta, jolla on virusta. Kun virustartunta on tapahtunut, virus voi olla piilevänä kahdesta kuuteen kuukauteen ennen syyläsolujen kasvua ihon pinnalle ja varsinaista syylän muodostumista. Koska viruksen itämisaika on niin pitkä, on hankala jälkikäteen päätellä, missä ja milloin virustartunta on tapahtunut. 

Syylia kasissa ja jaloissa

Syylän yleiset oireet

Yleensä syylän oireet on helppo tunnistaa. Syylä näyttää pieneltä röpelöiseltä, kukkakaalin muotoiselta kasvaimelta iholla. Syylät ovat yleensä kovia reunoilta ja pehmeämpiä keskeltä, missä saattaa näkyä myös pieniä mustia pisteitä. Nämä ohuet hiusverisuonet hoitavat syylän verenkiertoa ja niiden näkyminen voi viitata syylän olevan katoamassa. Syylän väritys voi vaihdella ihonvärisestä valkoiseen tai ruskean harmaaseen. Syylän muoto on yleensä pyöreä tai soikea ja syylä on noin 1-10 mm läpimitaltaan. Syyliä on eniten käsissä ja sormissa, mutta niitä voi olla myös muualla vartalossa, esimerkiksi jaloissa, polvissa ja kyynärpäissä. 

Miten syylistä pääsee eroon?

Suurin osa syylistä häviää itsestään ajan kanssa, mutta siinä saattaa kestää kaksi vuotta tai jopa kauemmin. Syyliä ei kannata jättää hoitamatta, koska ne tarttuvat helposti muualle kehoon ja muihin ihmisiin, jos niiden katoamista itsekseen jää odottamaan. Uusia syyliä on yleensä helpompi hoitaa kuin vanhoja syyliä, joten kannattaa hoitaa syylätartunta pois tuoreeltaan. Syylät voi hoitaa tehokkaasti mm. SyylEnd-liuoksella, sen vaikuttava aine muurahaishappo toimii syyliin ja yksi käsittely viikossa riittää. SyylEnd kuivattaa syylän sisältäpäin, jolloin elimistön luontainen hylkimisreaktio aktivoituu. Syyliä voi poistaa myös salisyylihappoon, trikloorietikkahappoon (TCA) tai jäädyttämiseen perustuvilla menetelmillä. Harvinaisempaa on, että syylät vaativat kirurgisia toimenpiteitä.

Lasten syylät

Lasten syylätartunnat ovat hyvin yleisiä, mutta miksi lapset saavat syyliä ja miten niitä voi poistaa?

SyylEnd FREEZE

Nopea jäädytyshoito. SyylEnd FREEZE on kotikäyttöön tarkoitettu syylien jäädytyshoito, joka poistaa syylät tehokkaasti käsistä, käsivarsista ja jaloista.

Estä käsien ja sormien syylätartunnat

Syylätartunnan välttäminen on haastavaa, koska syyliä aiheuttavaa virusta on käytännössä joka paikassa. Muutama varotoimi kannattaa kuitenkin pitää mielessä, sillä ne pienentävät riskiä saada syyliä:

  • Pese kädet säännöllisin väliajoin ja kuivaa kädet aina kunnolla pesun jälkeen
  • Käytä kosteuttavaa käsivoidetta välttääksesi käsien kuivumista, haavoja ja halkeilua
  • Yritä välttää naarmuttamasta käsiä ja kynsinauhoja
  • Älä pureskele kynsiä
  • Älä koske muiden syyliin
  • Älä lainaa muille omaa pyyhettä tai kosmetiikkaa
  • Yritä pysyä terveenä, niin immuunipuolustuksesi on paremmassa kunnossa myös syyliä vastaan
LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.