Syylien poisto kirurgisesti

Syylien poiston kirurgisesti tekee aina terveydenhuollon ammattilainen, kuten lääkäri tai dermatologi, sairaalassa tai klinikalla. Älä koskaan yritä leikata syylää pois itse, siitä voi seurata kipua ja tulehdus. 

Yleisin kirurginen syylätoimenpide on kaavinta, mutta monesti tämä toimenpide yhdistetään toiseen syylänpoistomenetelmään, kuten laserointiin tai syylän polttamiseen. Menetelmä valitaan syylän tyypin, koon ja paikan mukaan. Kaavinta on ollut yleisesti käytössä suhteellisen kauan. Se on nopeahko toimenpide ja ensimmäiset hoitotulokset ovat monesti hyviä, vaikka syylien uusiutumista esiintyykin. Monien mielestä kaavinta on kivulias toimenpide ja siitä voi tulla arpia. Kirurginen toimenpide saattaa olla lisäksi melko hintava. 

Erilaiset kirurgiset toimenpiteet

  • Kaavinnassa syylä ja sen juuret raaputetaan tai leikataan ihosta terävällä veitsellä tai pienellä, lusikan muotoisella työkalulla. Toimenpidettä seuraa jälkitarkastus 1-4 viikon kuluessa. Jälkitarkastuksessa päätetään, tarvitaanko enemmän hoitokertoja. Toimenpide toistetaan, kunnes hoitotulos on haluttu.
  • Sähköhyydytyksessä syylä poltetaan juurineen käyttäen korkeataajuista sähkövirtaa. Kun sähkö läpäisee syylän kudokset, se kuivuu ja palaa pois. Sähköhyydytystä seuraa usein syylän kaavinta.
  • Laseria käytettäessä laservalo polttaa ja tuhoaa syyläkudosta. Laserhoitoa käytetään eniten jalkapohjan syylien poistoon.

Kenen kannattaa poistaa syylät kirurgisesti?

Kirurgista syylien poistoa käytetään yleensä vain vaikeimpiin syyliin. Dermatologi tai lääkäri saattaa suositella sinulle kirurgista syylien poistoa, jos: 

  • Syylät ovat monta vuotta vanhoja eivätkä ne ole häviämässä itsestään.
  • Olet kokeillut muita syylähoitoja ilman tuloksia.
  • Syylä aiheuttaa paljon kipua.
  • Syylä uusiutuu jatkuvasti samaan paikkaan.

Syylät käsissä ja sormissa

Miksi käsiin ja sormiin tulee syyliä ja miten niistä pääsee eroon?

Mitä vaihtoehtoja syylien kirurgisella poistolla on?

Syylien kirurginen poisto on yleensä viimeinen vaihtoehto, suurin osa syylistä häviää apteekissa myytävillä kotihoitotuotteilla. Salisyylihappo on käytetty menetelmä itsehoitopuolella, mutta myös jäädytyshoidot ovat tulleet apteekkien valikoimiin. SyylEnd FREEZE sisältää typpioksiduulia ja sillä voidaan jäädyttää syylä tarpeeksi kylmäksi juuria myöten. Apteekkien valikoimassa on lisäksi muurahaishappoa sisältäviä tuotteita. SyylEnd-liuoksen ja SyylEnd PEN:in vaikuttava aine on muurahaishappo, molemmat tuotteet soveltuvat koko perheelle, niin alle 4-vuotiaille lapsille, diabeetikoille kuin raskaana oleville ja imettäville äideille. Jos syylät eivät häviä itsehoitotuotteilla, kannattaa harkita syylien jäädytyshoitoa terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. 

LIUOS
SyylEnd ORIGINAL pakkauskuva

SyylEnd Original

Koko perheelle

Riittoisa liuos, joka kuivattaa syylät juurineen. Ainutlaatuinen vaikutusmenetelmä erottaa SyylEndin muista syylänpoistotuotteista.

KYNÄ
SyylEnd PEN box

SyylEnd PEN

Tarkka annostelu

Sisältää samaa vaikuttavaa ainetta ja on yhtä tehokas kuin SyylEnd liuos. SyylEnd PEN on kehitetty kuluttajien toiveiden perusteella, sen annostelu on aina oikea ja syylien tarkka käsittely onnistuu kätevästi.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd FREEZE

Pienille syylille

SyylEnd FREEZE on kylmin kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka poistaa syylät juurineen jopa yhdellä käyttökerralla.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE eXcel pakkauskuva

SyylEnd FREEZE excel

Sitkeille ja isoille syylille

SyylEnd FREEZE excel on kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito, joka soveltuu käytettäväksi, kun hoidetaan sitkeitä, isoja syyliä käsissä, käsivarsissa ja jaloissa.

JÄÄDYTYSHOITO
SyylEnd FREEZE box

SyylEnd Skin tags

Pienille varsiluomille

SyylEnd Skin tags on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu jäädytyshoito varsiluomien poistoon. Se soveltuu pienille, niskassa, kaulassa, rintakehällä, kainaloissa tai käsivarren sisäpuolella oleville varsiluomille.